viernes, 5 de octubre de 2012

El rival: la Gramenet B, per Marcos MT

Aquest diumenge al Municipal del Masnou es disputarà tot un clàssic de la Primera Divisió Catalana de l'última dècada. El filial colomenc probablement ja no té el mateix potencial que en la darrera etapa en la que va ser un seriós adversari per l'ascens fins ben entrada la competició, però sens dubte enfrontar-se a una entitat com aquesta mereix un reconeixent especial. L'any passat fins i tot el Masnou va poder enfrontar-se a la Tercera Divisió contra el primer equip de la UDA Gramenet, que també durant un cert tram de la temporada va ser rival directe per una permanència que va ser totalment impossible. Per cert, ara la Gramenet és l'equip dels dos ex-capitans del Masnou Marc Esteban i Gerard Sanz.

El company Marcos Moreno Teruel (@MorenoTeruel) és tota una referència del futbol territorial català i en especial de la Grama. Realitza cròniques per mitjans com lajornada.cat, Sport o Don Balón. I el més important, gràcies al seu compte Twitter rebem tota la informació sobre el club del Barcelonés. Amb aquest gran article on analitza la situació de l'entitat i el planter actual del filial, ens fem una perfecta idea del conjunt que sortirà al camp diumenge com sempre a les dotze del matí al Municipal.

UDA GRAMENET, L'ENTITAT


L'entitat colomenca sobreviu any rere any com si sempre hi hagués un petit miracle que in extremis dilatés en el temps un terrible destí. Últimament, cada any que ha passat ha crescut la llegenda però ha minvat la grandària i la grandesa, i això és un fet que el soci més optimista reconeixeria. Però la marca Gramenet continua tenint força, es desgasta però encara no és estèril i segueix interessant a gent forana que arriba per fer inversions, cada any sota un pretext diferent i mai amb una explicació gaire clara. Aquest any tot ha sigut una mica menys surrealista que de costum: ja no arriba un pseudoempresari espanyol que es fa passar per suec, ni un constructor a qui li van dir que trauria més del que invertiria. Aquest any arriba una empresa subcontractada que paga un alt pressupost mentre que en un món paral·lel el deute es fa gran. Però al món del carpe diem s'ha après a esquivar el deute i a responsabilitzar només l'Ajuntament per haver avançat diners a altres directives, diners que ara no pot donar. Al Consistori, per la seva banda, sembla que ja li va bé que el club agonitzi.

Preguntats pel nom de l'empresa que paga una bona plantilla i l'augment d'equips de futbol base, així com el naixement del femení, els responsables diuen que tenen moltes empreses però que n'han creat una expressament per a la Grama, i que s'anomena Fairplayers Gestions S.L. També diuen que tenen experiència en clubs de categories baixes de la lliga turca i que un dels empresaris, Jordi Navarro, era soci de la Gramenet -“o sigui, que no surt del no res”-. Preguntats per l'antiguitat de Navarro, contesten que un parell d'anys. Sigui com sigui, sense ells no es podria pagar tot això, perquè els comptes estan embargats mentre que ningú anunciï el contrari. “No traiem res a canvi, la nostra filosofia es primer demostrar i després demanar”, va dir Pere López.

GRAMENET B

Pel que fa al filial, rival immediat del Masnou, s'ha de dir que l'equip entrenat per Eloy Martínez té el mateix objectiu que la majoria de les plantilles de l'entitat en aquest any d'estabilització institucional: una permanència tranquil·la. És el primer any d'un projecte a quatre i cal assentar-se.

Aquest curs els blau-i-blancs estan perdent tots els punts imaginables en el minuts finals: contra l'Horta (82'), contra el Vilassar (80' i 83') i contra el Cerdanyola (87'). Fins i tot en l'única victòria, a la primera jornada, el Sant Quirze va fer un gol sobre el xiulet final.
Si bé l'equip va jugar un futbol massa directe en l'últim partit, contra el Cerdanyola, s'ha de dir que contra el Vilassar de Dalt va merèixer una victòria que es va escapar amb polèmica.

La Gramenet B ha perdut aquest estiu jugadors importants, tres dels quals van anar a parar a la Muntanyesa: Kiku Parcerisas era el referent en defensa tant per joc i intel·ligència com per capacitat de lideratge, el davanter Joan Luque va jugar gairebé tota la segona volta amb el primer equip i, tot i que va acabar de suplent, va respondre molt bé i Albert Hospital era  gol i molt de nervi en atac. Als dos últims, però, no els ha anat prou bé a Nou Barris i ja no formen part de la plantilla.

D'altra banda, l'exMasnou Xavi Comas, un guardameta amb qui hi havia malfiança pel que s'havia dit de la seva estada al club maresmenc, va jugar molt bé i es va guanyar pujar a l'equip de Tercera Divisió. Curiosament, Adrià Mir, el porter actual de la Grama B estava a la primera plantilla l'any passat i ha acabat ocupant el lloc sota pals de Comas. També Gueri, un dels futbolistes amb més tècnica, va acabar arribant al Masnou, tot i que comptava pel primer equip de Toni Romero.

Però tot i les baixes encara hi ha jugadors amb capacitat per posar-se l'equip a les esquenes. Pedrola i Raúl, que van fer l'estada de pretemporada amb el Tercera i poden contribuir molt a l'atac, Romero, Edgar i Dani Fernández, jugadors amb molt de caràcter per posar ordre sobre el terreny de joc, o Borja Esteve, central que es troba lesionat i no arribarà en condicions a la cita de diumenge. A més, a més, reben l'ajuda de Gerard Martínez, lateral esquerre consolidat l'any passat al primer equip (de vegades migcampista) que aquesta temporada no ha rebut molta confiança per part de Romero.

Per la resta, fitxatges encara per acoblar-se i alguns jugadors provinents del juvenil com el lateral Roger Blanque i l'atacant Edu Ranchal.








No hay comentarios:

Publicar un comentario